Europa Conference League

Τσικίνιο στο sportfm.gr: «Να φέρουμε… σπίτι το τρόπαιο - Πιστεύουμε στις ιδέες του Μεντιλίμπαρ»

Την πεποίθηση πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα δώσουν και την ψυχή τους για να γράψουν ιστορία με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League επεσήμανε μεταξύ άλλων στο sportfm.gr ο Τσικίνιο.

Αποτέλεσε μία από τις χειμερινές μεταγραφές που εξελίχθηκαν... λίρα εκατό. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αποτελεί έναν από τους πλέον κομβικούς ποδοσφαιριστές στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού στο Europa Conference League, φτάνοντας ως τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Ο Τσικίνιο, περί ου ο λόγος, μίλησε στο sportfm.gr και στην Αναστασία Βοσνάκη στο περιθώριο της media day των «ερυθρόλευκων» για το σπουδαίο ματς σε έξι ημέρες από σήμερα.

O διακόπτης γύρισε, όπως τονίζει ο Πορτογάλος χαφ, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-6), λέγοντας πως από τότε άρχισαν να το πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να πάει ως το τέλος.

Συμπλήρωσε δε, πως άπαντες πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους, όπως κάνουν ως τώρα, για να φέρουν το τρόπαιο στο «σπίτι» και να γράψουν ιστορία με τον σύλλογο.

Παράλληλα, ο Τσικίνιο μίλησε και για τον Μεντιλίμπαρ και τον… αέρα αλλαγής που έχει φέρει, αλλά και για την Φιορεντίνα την οποία χαρακτήρισε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα.

Τσικίνιο στο sportfm.gr:Να φέρουμε σπίτι το τρόπαιο, πιστεύουμε στις ιδέες του Μεντιλίμπαρ

-Ο τελικός του Conference League είναι σε έξι ημέρες. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το ματς με τη Φιορεντίνα;
«Αισθανόμαστε πολύ καλά, θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο και είμαστε έτοιμοι για τον τελικό».

-Πρόκειται για ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει ρεβάνς, οπότε δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Πόσο δύσκολη είναι η προετοιμασία για ένα ματς σαν αυτό, κυρίως από ψυχολογικής άποψης;
«Είναι περισσότερο ψυχολογικό το όλο θέμα, στο μυαλό και στη νοοτροπία. Η προετοιμασία θα είναι η ίδια, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα και όπως είπα είναι περισσότερο στο μυαλό, πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να νικήσουμε και να φέρουμε… σπίτι το τρόπαιο».

-Πίστευες όταν ήρθες στον Ολυμπιακό πως μπορείτε να πάτε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό;
«Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν κάτι που πίστευα ή να πω καλύτερα δεν ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Από την ημέρα όμως που νικήσαμε με 6-1 την Μακάμπι και προκριθήκαμε στα προημιτελικά, αρχίσαμε να το πιστεύουμε. Σκεφτήκαμε πως μπορούμε να φτάσουμε ως τον τελικό και δόξα τον Θεό που το καταφέραμε. Πλέον έχουμε μια σημαντική ευκαιρία για να πετύχουμε κάτι ιστορικό».

-Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας σου αυτό της Τετάρτης;
«Το μεγαλύτερο, χωρίς καμία αμφιβολία».



-Αποκλείσατε την πρωταθλήτρια της Ουγγαρίας και του Ισραήλ, τη Φενέρμπαχτσε και την 4η ομάδα της Premier League. Τελευταίος αντίπαλος μια δυνατή ομάδα από την Ιταλία. Έχεις άποψη για τη Φιορεντίνα;
«Οι ομάδες που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι και αυτές πολύ δύσκολες ως αντίπαλοι. Αμύνονται συνήθως πολύ καλά, έχουν μεγάλη ποιότητα ως σύνολο. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά έχουμε καταφέρει ως τώρα να νικήσουμε πολλούς δυνατούς αντιπάλους. Πλέον, στον τελικό πρέπει να το πιστέψουμε όλοι μαζί πως μπορούμε να το κάνουμε ακόμη μια φορά, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να σηκώσουμε στον ουρανό το τρόπαιο».

-Τι έχει αλλάξει ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα αυτούς τους τέσσερις μήνες;
«Κάθε προπονητής είναι διαφορετικός. Ο καθένας έχει τις διαφορετικές του ιδέες, έτσι και ο Μεντιλίμπαρ έφερε τις δικές του. Η ομάδα άρχισε να πιστεύει σε αυτόν και σε όσα μας έλεγε, ακόμη και οι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουν αρκετά όταν καλούνται να αγωνιστούν δίνουν και την ψυχή τους. Για εμάς που παίζουμε περισσότερο, είναι ακόμη πιο εύκολο να βγάλουμε στο γήπεδο όσα μας ζητάει, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πιστεύουμε στις ιδέες του προπονητή μας».

-O τελικός διεξάγεται στην Ελλάδα. Είναι και αυτό ένα έξτρα κίνητρο για εσάς;
«Σίγουρα, ο τελικός είναι στην πόλη μας και ειδικά από τη στιγμή που οι οπαδοί μας θα είναι εκεί, πρέπει να γράψουμε ιστορία για αυτούς και για τον σύλλογο».

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο που είναι πάντα στο πλάι σας;
«Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη μεγάλη στήριξη που έχουν δείξει προς το πρόσωπό μας. Θέλω να τους πω να συνεχίσουν να πιστεύουν σε εμάς και να είναι δίπλα μας στον τελικό, ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του τροπαίου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x